به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مصباح یزدی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، سه شنبه، دوازدهم مهر در جمع طلاب مدرسه علمیه معصومیه با اشاره به این که علمای دین وارثان انبیای الهی هستند و همانند آنان باید حقایق را به مردم برسانند، ابراز داشت: جانشینان پیامبر باید همان کارهایی را انجام دهند که اگر امروز پیامبر بود انجام می داد.
وی با بیان این که عمل به این وظیفه نیازمند دانش فراوان است، خاطرنشان کرد: تخصصی خواندن درس ها و تشکیل رشته های گوناگون تخصصی با توجه به شرایط کنونی بسیار ضروری است.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معرفی دین بدون هیچ کاستی و مبارزه و پاسخگویی به شبهات و انحرافات را تکلیف عمومی همه وارثان انبیای الهی در هر موقعیت و زمان معرفی کرد و گفت: در برخی از شرایط به جهت غفلت برخی ها یک سری تکالیف خاص بر دوش روحانیان و علما میآید.
وی با بیان این که قبل از انقلاب دین به کارهای فردی و شخصی و محدود منحصر شده بود و فعالیتهای اجتماعی یک امر ضد دینی تلقی می شد، اظهار داشت: دشمنان با توجه به ضعف مردم، علمای با بصیرت و دارای نفوذ را سیاسی جلوه میدانند تا در بین مردم بدنام و غیر مقبول شوند.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه با اشاره به این که طبق فرمایش حضرت امام(ره) حداقل نیمی از دین ما مسائل اجتماعی و سیاسی است، خاطرنشان کرد: امام راحل کمک بسیاری به اسلام کردند و نصف دین را ایشان احیا کردند.
وی با بیان این که طبق فرمایش حضرت علی(ع) در نهج البلاغه مبارزه با ظلم ظالمان از جمله تکالیف علما است، اظهار داشت: پیش از انقلاب تنها نوشتن رساله و منبر رفتن جزو تکالیف علما بود که امام خمینی(ره) با مشکلات و سختی های فراوان این فضای فکری را تغییر داد.
این مفسر قرآن کریم مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان که از طریق ماهواره و اینترنت در بین مردم و خانوادهها ترویج پیدا میکند را از دیگر تکالیف خاص علما در شرایط امروز برشمرد و افزود: علما و روحانیان باید عمق خطر این تهاجم را درک کنند و بدانند که با یک فتوا این مشکل حل نمیشود و مبارزه با آن نیازمند یک سری فعالیت های ویژه است.
وی در ادامه افزود: متاسفانه نیروی انسانی کافی و آگاهی لازم برای مبارزه با این تهاجم و ناهنجاری فرهنگی و فکری وجود ندارد.
این استاد عالی حوزه علمیه قم تهاجم فرهنگی و فساد افکنی دشمنان را بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت: بسیاری از مشکلات خانوادگی و فرهنگی در پاک ترین محیط ها هم نفوذ کرده است.
وی با بیان این که در هر جایی که دولت نتواند وظیفه خود را انجام دهد بر همگان عمل به این تکلیف واجب خواهد شد، ابراز داشت: در جنگ که ارتش که به عنوان مدافع ملت ها نتواند وظیفه خود را انجام دهد، دفاع بر همه مردم واجب می شود.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه تاکید کرد: مبارزه دولت با تهاجم فرهنگی و اخلاقی دشمنان به تنهایی امکان پذیر نیست و باید نهادهای مردمی و علما نیز در حد توان وارد این عرصه شوند.
وی با اشاره به ضرورت شناخت توان فردی و گروهی برای مبارزه با فساد گفت: دشمنان به صورت گروهی کار می کنند از این رو تشکیل برخی از گروهها نیز برای ما از باب مقدمه واجب لازم است.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که حوزه علمیه برای انجام تکلیف خود باید کمیت و کیفیت افراد و برنامه ها را افزایش دهد، خاطرنشان کرد: باید طوری در حوزه برنامه ریزی شود که با کمترین زمان بیشترین بازدهی محقق شود و همچنین معارف ضروری و متناسب با مبارزه و وظیفه روحانیان در درس و برنامه آنها گنجانده شود.
وی با اشاره به این که دشمنان برای این که گرفتار بیداری و هوشیاری مسلمانان نشوند بی دینی را در بین مردم ترویج میدهند، ابراز داشت: دشمنان برای خنثی کردن دین به اختلاف و تفرقه افکنی در بین مسلمانان، مذاهب اسلامی و حتی در گرایش های معنوی روی آوردهاند.
این نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان این که بعد از جنگ تحمیلی جوانان ما تشنه معنویت بودند و با توجه به کمبود استاد و فرصت طلبی دشمنان گرفتار عرفان های نوظهور و افراد مدعی ارتباط با امام زمان شدند، اظهار داشت: متاسفانه برخی از صیادان سیاست باز برای پیشبرد مسائل سیاسی خود بحث از ارتباط با امام زمان(عج) و گرفتن پیام از ایشان را مطرح میکنند.
منبع خبر: http://www.rasanews.ir